Zacc - minden, ami már leülepedett bennem...

Szeretnél kamionos lenni? Most ingyen megszerezheted a jogsit hozzá!

1

A Nemzetgazdasági Minisztérium egy hiányszakma képzését támogatja idén. A kormány 5 milliárd forintos uniós és hazai támogatással mintegy 6000 leendő gépjárművezető részére fedezi a C és E kategóriájú jogosítvány megszerzésének költségeit.

Varga Mihály, az új munkahelyteremtő-programot ismertető sajtótájékoztatón elmondta, szeretnék ha Magyarországon egyre többen jutnának megélhetést jelentő munkához, ezért úttörő szerepet vállalnak egy újabb hiányszakma képzésében. 

A nehézgépjármű-vezetők kiválasztását és képzését a központi régióban az MKFE szakmai segítségével a Nemzetgazdasági Minisztériumhoz tartozó Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft. (OFA) bonyolítja le.

Az OFA a – BKK-val szerződésben álló, autóbuszokat üzemeltető – VT-Arriva Kft-vel közösen kidolgozott új képzési rendszerének mintájára indul el a most bejelentett program. A konstrukció lényege, hogy a képzést a kormány finanszírozza, az esetleges ösztöndíjat, illetve végzés után a munkahelyet a fuvarozók biztosítanák a hivatásos jogosítványt megszerzőknek.

A kormány kiemelt céljai közé tartozik a magyar logisztika, ezen belül a közúti fuvarozás, illetve személyszállítás versenyképességének javítása, az ágazat teljesítményének sokoldalú ösztönzése. A közúti közlekedési szolgáltatási szektor jelenleg a magyarországi munkavállalók 3,5 százalékát foglalkoztatja, és hozzávetőleg 500 milliárd forintos éves adóbefizetéseivel az államháztartás bevételének 5%-át biztosítja.

További tájékoztatásért a képzés iránt kattints ide.

Szerző: Gini Papp – Zacc
(ofa.hu)

Szerző: Gini Papp - Zacc

Ha tetszett, kérlek oszd meg te is, és mindig nézz szét a lap alján lévő képes ajánlatok között is! Ha van kedved, jobb oldalon csatlakozhatsz Facebook oldalamhoz, így egy jó kis csapat tagja lehetsz.

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Agezu says:

    Most néztem az OFA honlapját, de már nem lehet jelentkezni.
    A kérdés csak az, hogy a szoftverük krepált be, vagy tényleg többen érdeklődnek, mint 6.000 fő ?
    Vagy van egy 3-ik lehetőség is: rájöttek, hogy mégsem ilyen lovat akartak, és visszavonják az egészet: csak egyszer volt Budán kutyavásár…


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!