Zacc - minden, ami már leülepedett bennem...

Lemondta szív- és tüdőátültetését, helyette a bakancslistáját választotta!

Channan Petrides még csak 22 éves de már halálra van ítélve. Tulajdonképpen már gyerekkorában szembesítették azzal, hogy genetikailag hordozza a cisztás fibrózist, mely gyors ütemben építi le a szervezetét.

2

Channan jobbról

A betegsége súlyos cukorbetegséget okozhat, megnagyobbodik a máj, mely főleg emésztési problémákat okoz, megöli a tüdőt, mely nagyon komoly légzési nehézségeket okoz, ezzel elveszi a mobilitást, mert gépek lélegeztetik, amíg végül a tüdő feladja. Lassú, fájdalmas fulladás a végkimenetele. A CF-ben szenvedő betegek átlagos várható élettartama mindössze 40 év, de Channan tüdeje, már 22 éves korában feladni készült.

2

“Halálos beteg vagyok, kaptam egy kis időt még élni. Mindenki segítségére szükségem van. Már majdnem elkészült a Bakancslistám, de van egy dolog, amit nagyon szeretnék megcsinálni, mielőtt túl késő lenne. Szeretnék jövőre elmenni a Brit Awardsra (a brit zeneipar Éves pop zenei díjátadó ünnepsége), és a vörös szőnyegen végigmenni, megtapasztalni a VIP élményt. Ha ezt lehetségesnek tartjátok, kérek mindenkit, segítsen benne!” – ilyesmikre vágyik a 22 éves lány, aki gyermek sem lehetett igazán.

A lány teste időzített bombaként kezdett ketyegni. Agresszívan indult meg szervezetében a betegség három évvel ezelőtt, aminek következtében egyre gyengébb lett, egy tüdőgyulladásba aztán majdnem bele is halt. Az orvosok úgy döntöttek, hogy nagyon sürgős szív- és tüdőátültetésre van szükség.

2

Őszinték voltak vele: egyáltalán nem  biztos, hogy Channan túlélné a beavatkozást, de ha igen, akkor is ágyhoz kötve kellene leélnie maradék éveit. Míg a kórházi ágyat nyomta, a lány bakancslistát készített: szeretne megsimogatni egy oroszlánt, helikopteren utazni, bulizni egy nagyot, Ed Sheeran koncertre menni, és egy nap úgy döntött, hogy ezeket megélni sokkal fontosabb, mint az új szív meg tüdő.

3

Adománygyűjtésbe kezdett, 1000 fontot szeretett volna ahhoz, hogy a bakancslistáján szereplő dolgok teljesülhessenek. 

„Épp a kockázatok miatt döntöttem úgy, hogy levetetem magam a listákról” – mondta. “Nem akarok új szívet vagy tüdőt, ha legfeljebb arra tudom használni, hogy az ágyban feküdjek vele. Tudom, hogy nincs sok időm, de ami még maradt, azt szeretném úgy eltölteni, ahogy nekem tetszik, nem pedig úgy, ahogy a betegségem akarja.”

2

11.000 fontot adományoztak a hőn áhított 1000 helyett neki.

“Hű! Nem hiszem el, hogy ilyen nagy összeget adományoztatok nekem! Megyek és a lehető legjobb módon töltöm el a hátralévő időt, nektek köszönhetően srácok! Nagyon szépen köszönöm, és újra csak köszönöm mindenkinek, aki támogatott engem a döntésemben!” – fűzi hozzá a lány.

Higgyünk a csodákban. Talán ezek a fantasztikus élmények varázserővel bírnak…

Szerző: Gini Papp – Zacc
(Channan Simone Petrides Facebook oldala)

Szerző: Gini Papp - Zacc

Ha tetszett, kérlek oszd meg te is, és mindig nézz szét a lap alján lévő képes ajánlatok között is! Ha van kedved, jobb oldalon csatlakozhatsz Facebook oldalamhoz, így egy jó kis csapat tagja lehetsz.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!