Zacc - minden, ami már leülepedett bennem...

Te megölelnél egy muzulmánt? (videó)

Gondolom nem mondok újat azzal, hogy roppantmód együgyű az, aki azt hiszi, hogy a terrorizmus egyenlő az iszlámmal. Nem, a kettő véletlenül sem ugyanaz. Az iszlám békét jelent. A torontói muszlimok, válaszul a napjainkban tapasztalatható iszlamofóbiára – amit nyilvánvalóan mesterségesen gerjesztenek azok, aki pénzt pumpálnak pl. az ISIS-be is -, egy békés demonstrációt, vagy társadalmi kísérletet tettek. Szeretnék, ha az emberek félelme alább hagyna, és megértenék, hogy a hamis média húzta közéjük, és minden más ember közé ezt a láthatatlan korlátot.

5

A kanadai muszlimok csak úgy mint eddig, továbbra is arra ösztönzik tagjaikat, hogy úgy viselkedjenek az emberekkel, ahogyan Mohamed próféta tanította. Ő azt hagyta meg, köszöntsék egymást ezzel: As-salamu alaykum (asszalmau áléjkum – béke legyen veled!) és cselekedjenek is ennek nevében. A kedvességet és jó modort hagyta meg követőinek. Erre emlékeztetik a közösség tagjait és szorgalmazzák, hogy az emberek ismerjék meg a valódi iszlámot, és higgyék el, a szélsőséges muzulmánok, nem az iszlám valódi követői. Nem szeretnék, ha velük azonosítanák őket. A terrorizmus és erőszak, nem az iszlám.  Egy megható és inspiráló filmet készítettek tehát, középpontjában egy muzulmán férfivel, akinek szeme be volt kötve, lábai mellett pedig a következő üzenetek álltak:
„Muszlim vagyok. Terroristának bélyegeztek meg.” A másikon pedig ez a felirat volt olvasható: „Én bízom benned. Te is bízol bennem? Ölelj meg.”

Nézd meg hogyan reagált az utca embere erre a felhívásra!
Utána kattints át, és nézd meg, hogy sikerült az empátia teszt Budapesten, egy cigány férfivel!

Szerző: Gini Papp – Zacc

Szerző: Gini Papp - Zacc

Ha tetszett, kérlek oszd meg te is, és mindig nézz szét a lap alján lévő képes ajánlatok között is! Ha van kedved, jobb oldalon csatlakozhatsz Facebook oldalamhoz, így egy jó kis csapat tagja lehetsz.

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Endrédi Anita szerint:

    Hát én megkönnyeztem.


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!