Zacc - minden, ami már leülepedett bennem...

Az óceán Atlasza, a lány aki a vállán tartja a hatalmas vizet (fotók)

A vízalatti szobrászat hátborzongató, ugyanakkor lenyűgöző. Az óceánban, vagy tengerben úszni amúgy is egy megfoghatatlan élmény, főként ha nem a partról tartasz befele, hanem mondjuk egy hajóról ugrassz be. Egyszer, a Vörös-tengeren (Jordánia, Aqaba) történt meg velem, hogy üvegfenekű hajóval vittek be a nyílt vízre, és ahogy bámultuk mi, bamba turisták, hogy mi van alattunk, elhaladtunk egy mesterségesen elsüllyesztett hajóroncs felett, amiben búvárok nézelődtek. Integetni kezdtem, és a zöld mélységből felintegettek nekem. Életem egyik legemlékezetesebb pillanata volt. Csodaszép, megfoghatatlan pillanat.
Nos, nem sokkal később megálltunk, és mindenki beugrálhatott a tengerbe. Naná, hogy azonnal dobtam egy fejest! Amit akkor láttam, tapasztaltam, megduplázta az élményt. Egy hatalmas, fényes, színes halrajba zúztam bele magam. Nem láttam a tenger alját, csak a sötétzöld mélységet, és a halrajból igyekeztem az izgatottságtól fuldokolva felkeveredni. Soha nem tapasztalt, félelemmel vegyes csodálat lett úrrá rajtam. Már-már vallásos áhítat. Azt hiszem az ilyen pillanatokért érdemes megszületni.
Amikor először láttam a víz alatti szobrokat – sajnos nem saját szememmel -, akkor egy fura kettős érzés töltött el. Szintén ez a félelemmel vegyes vágyódás. Nem is vagyok biztos benne, hogy szívesen úszkálnék közöttük, főleg nem a Krisztus szobor felett, mert ott tényleg megfulladnék az izgalomtól. De pokolian kíváncsi vagyok rájuk.
A lány, aki a vállán tartja az óceánt, a Bahama-szigeteknél lett a vízbe eresztve, Nassaunál. Ő a világon az egyik legnagyobb víz alatti szobor jelenleg. A lány olyan pózban gubbaszt, mint aki elbírja a világ terhét, ezért is lett Ő az Óceán Atlas-a. A 60 tonnás – Ph-semleges cementből készült – szoborlány 5,5 méter magas. Szürreális, álomszerű, mint minden víz alatti szobor, amit eddig láttam.

1

1

1

1

1

1

1

 

Mutatok videón még ehhez hasonlókat, és kíváncsi lennék, te mit érzel amikor ezeket a szobrokat látod?

Szerző: Gini Papp – Zacc
underwatersculpture.com

Szerző: Gini Papp - Zacc

Ha tetszett, kérlek oszd meg te is, és mindig nézz szét a lap alján lévő képes ajánlatok között is! Ha van kedved, jobb oldalon csatlakozhatsz Facebook oldalamhoz, így egy jó kis csapat tagja lehetsz.

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Edit Pasztor says:

    Nekem kimondottan nem tetszenek a vizbe tett szobrok. Izlestelen mind. De ha a halaknak tetszik, hat rendben.


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!