Zacc - minden, ami már leülepedett bennem...

Ha október 31-ig kitöltöd, a NASA felküldi a nevedet a Marsra!

Kedves kezdeményezéssel állt elő a NASA: a weboldalukon feliratkozók nevét decemberben elutaztatják a Marsra. Töltsön ki online beszállókártyát saját nevére. Apró, de szép meglepetést szerezhet vele ismerőseinek is, ha kitölti a nevükre.

1

Első repülésére küldi decemberben új Orion űrhajóját a NASA. A küldetés érdekessége, hogy a Marsot megcélzó űrjárművön lesz egy nagyjából pénzérme nagyságú chip is, melybe azok nevét kódolják bele, akik október 31-éig kitöltik a projekt online beszállókártyáját – így ha személyesen nem is jut el soha a távoli bolygóra, a nevével (és barátai, családtagjai nevével) nyomot hagyhat rajta.

1

Ilyen kártyát kap majd, csak a saját nevére
Fotó: NASA

 

 

Az online beszállókártyát kérelmező űrlap kitöltéséhez kattintson ide. A folyamat minimális nyelvtudást igényel, de az angolul nem tudók kedvéért nézzük sorban. (Aki tud angolul, az nyugodtan ugorjon a következő bekezdésre.) A “First Name” mezőbe a keresztnevét (pl. János) írja, míg a “Last Name” mezőbe a családnevét. A “Country” lenyíló menüből a Hungaryt válassza, a “Postal Code” mezőbe pedig az írányítószáma kerüljön. Ezután már csak az emailcímét kell kitöltenie, valamint megadni a kis képen látható kódot, majd kattintson a Send My Name feliratra. Ha mindez megvan, máris megkapja saját online beszállókártyáját, amit elküldhet magának emailben.

Az Orion űrhajót december 4-én indítja útjára a NASA.

Közreadta: Gini Papp – Zacc
Forrás

Szerző: Gini Papp - Zacc

Ha tetszett, kérlek oszd meg te is, és mindig nézz szét a lap alján lévő képes ajánlatok között is! Ha van kedved, jobb oldalon csatlakozhatsz Facebook oldalamhoz, így egy jó kis csapat tagja lehetsz.

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
 1. Kerül egy filléredbe is, hogy ‘játszol’ egyet? 🙂

 2. László Ferenczi szerint:

  Már több projekt volt a mars program kapcsán a 90% oda sem ér ami oda ért az is bedöglött.És szerintem nem ilyen hülyeségeket akarnak tényleg felrakni a járműre.Lényegében én is mondhatóm h a plútora elküldöm a neved és nyomtatok neked érte egy kártyát…. Reklámfogás és egyéb lényege van csak semmi más

 3. Na jó, ez eddig rendben is lenne, de itt nem Téged lőnek a Marsra, csak a nevedet 😉

 4. László Ferenczi szerint:

  Ez egy hülyeség soha nem jutunk el más bolygókra,mert az ember a saját butaságát és fafejűségét helyezi előnybe mindig. Ez igaz mindenre pl fizika törvények ,tudomány egyéb.. Amíg kötik az ebet a karóhoz és mindenki csak a pénz érdekel addig nem lesz fogunk haladni 2000 év alatt pl a légellenállást és a gravitáciot sem tudjuk leküzdeni csak rengeteg elégetett üzemanyaggal. Aztán több mint 2000 év kelet hozzá hogy elkezdjük felhasználni a nap energiáját stb . Komolyan mondom a csiga gyorsabban halad mint mi emberek.Szánalom az egész emberiség kár ,hogy nem fogom megérni azt a percet amikor beköszönt a világvége.

 5. György Tihanyi szerint:

  Ha lehetne inkább személyesen mennék a Marsra 59 éves vagyok szép lenne ott elmúlni ahonnan jöttünk.

 6. Noemi Nagy szerint:

  Olyat nem lehet, hogy azt küldik fel a Holdra, akinek a nevét leírom? 😀


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!