Zacc - minden, ami már leülepedett bennem...

Magyar férfi Amerika hétköznapi hőse a médiában!

Nádas Tamást – egy volt magyar válogatott karatés -, az amerikai média hétköznapi hősként emlegeti.
Tamás Új-Mexikó állam legnagyobb városában, Albuquerque-ben dolgozik rendőrként közel egy éve.

4 5

A napokban egy segélyszervezet irodájához vezényelték, ahol elment az áram, ezért váratlanul étel nélkül maradt 20 hajléktalan az épületben.
A férfi fogta magát, elhajtott a közeli gyorsétterembe, és visszaszáguldott 20  burrito és  20 almalé társaságában, amit szétosztott az éhes emberek között.

6 4

A Magyar Karate Szakszövetségnek sikerült elérnie a kilenc év kihagyás után, tavaly óta újra komolyan karatézó Nádas Tamást, aki így számolt be a történtekről:

“Csütörtökön be voltam osztva túlórázni egy hajléktalan szállóba, ahol elment az áram még nyitás előtt, és ezért lemondták a túlórámat is. Ugyanakkor körülbelül húsz hajléktalan várakozott arra, hogy kapjon reggelit és le tudjanak fürdeni, ez viszont az áramszünet miatt lehetetlenné vált. Én pedig gondoltam egyet, és nem haza, hanem a McDonald’s-ba mentem, és vettem nekik húsz adag reggelit.”

A hirtelen jött népszerűség óta felismerik az utcán a Albuquerque-i rendőrt.

“Miután mindez nyilvánosságra került, megkértek, hogy nyilatkozzak három tévéadónak, és a legjelentősebb újságnak itt, Albuquerque-ben. A médiának azonban annyira megtetszett az eset, hogy az NBC National News-ban is leadták majdnem minden államban. Az internet is tele lett velem, ahogy hallom, már Magyarországra is eljutott a hír. Szerintem igazából nem volt olyan nagy dolog, csak fel lett fújva. Kitüntetést nem kaptam érte, nem is várok ilyesmit, igaz, kaptam egy dicsérő levelet a rendőrfőkapitánytól. Viszont az emberek azóta felismernek az utcán, ami jó érzés.”

A karaténak sokat köszönhet, például a döntéshozatalban is segít – vallja Nádas Tamás.

Majdnem mindent a szüleimnek, az edzőmnek és a karaténak köszönhetek. Az amerikai állampolgárságomat például konkrétan a karate eredményeim miatt kaptam meg. Másrészről pedig lehet, hogy banálisan hangzik, de szerintem a karate nevelő hatása az élet minden területére kihat. Többek között türelemre, szerénységre, elképesztő kitartásra, mérlegelésre, döntéshozásra tanít. A kitartásról annyit, hogy tíz évembe telt, mire a Los Angeles-i Sheriff Departmentbe felvettek. Rengeteg mindenen mentem át, és nagyon sok akadályt kellett legyőznöm ahhoz, hogy engem, és ne egy amerikait alkalmazzanak.”

Tamás többször volt ehhez a szervezethez kivezényelve, és néhány hajléktalannal barátságot is kötött már. Nem rendőri, hanem emberi feladatának érezte a segítségnyújtást.

Szerző: Gini Papp – Zacc
Forrás 1, 2.

Szerző: Gini Papp - Zacc

Ha tetszett, kérlek oszd meg te is, és mindig nézz szét a lap alján lévő képes ajánlatok között is! Ha van kedved, jobb oldalon csatlakozhatsz Facebook oldalamhoz, így egy jó kis csapat tagja lehetsz.

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Balatoni szerint:

    Tudok egy hasonló esetről. Évekkel ezelőtt egy magyar busz balesetet szenvedett Graz közelében, többen meghaltak, voltak sebesültek is. A túlélőkért önkéntes orvosból és pszichológusokból álló csoport utazott ki, majd kb 30 meggyötört utassal indultak haza Budapestre, a balesetet követően 14-16 óra múlva. Az utasok többségénél sem pénz sem ennivaló nem volt, a pszichológusok saját pénzükből látták el a csapatot enni és innivalóval, illetve lelki segítséget nyújtottak a katasztrófa feldolgozásához.


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!