Zacc - minden, ami már leülepedett bennem...

Nyertes lottószelvényét a hajléktalannak adta! (videó)

“Ahelyett, hogy mindent bírálgatnánk, ahelyett, hogy a körülményeket és az embereket nekünk tetsző alakzatba próbálnánk hajlítgatni, a béke útján nyugodtan és egyszerűen haladhatunk.”
Ezt tette Rahat is, egy indiai srác a napokban. Egy köztiszteletben álló hajléktalan férfit választott ki arra a célra, hogy a “béke útján haladjon”, a saját belső békéje útján.

A férfi az utcán ült, amikor Rahat hozzálépett, és megkérdezte szeretne-e egy kis pénzhez jutni. A válasz természetesen igen volt. Elmondta neki, hogy van egy nyertes lottó szelvénye, amiről nem tudja mennyi pénzt takar, de szívesen neki adja. A férfi nem igazán érti itt még a dolgot, de természetesen nagy örömmel követi őt a sarki boltba, hogy kiváltsák a nyereményt.
(Rahat elmondja előzetesen nekünk, hogy a szelvény nem nyert 😉 )

2

Átnyújtja a szelvényt, a boltos közli a jó hírt, ez bizony 1000 $-árt ér! A férfit többször megismétli a kérdést: “Ugye most viccelsz velem?”

1

Azonnal osztozni akar a nyereményen, annak ellenére, hogy Rahat a szelvényért járó teljes összeget felajánlotta neki. Hitetlenkedve próbálja továbbra is megosztani az összeget.

6

Majd eltörik a mécses…

3

Igen, Rahat jobban fog aludni ettől. Ez az Ő fizetsége. A férfi, aki soha életében nem kapott még ekkora ajándékot, nos Ő sok mindennel lett gazdagabb. A pénz csak egy töredéke annak.
(Amerikában az egy heti segélye az utcán élő embernek – ha rendben vannak a papírjai -, 40-50 dollár, hogy viszonyítani tudj!)

5

Többször néztem meg a kisfilmet, és mondhatom amellett, hogy megcsavarta az orromat és valami a szemembe ment, a szívem majd szétrepedt a boldogságtól. A kliséktől mentes emberi érzelmektől.

Ja, mondtam már? A jóság nem bőrszíntől függ!

Szerző: Gini Papp

A történet folytatásáért kattints ide!

Szerző: Gini Papp - Zacc

Ha tetszett, kérlek oszd meg te is, és mindig nézz szét a lap alján lévő képes ajánlatok között is! Ha van kedved, jobb oldalon csatlakozhatsz Facebook oldalamhoz, így egy jó kis csapat tagja lehetsz.

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Homolai Sándor says:

    GINIKÉM!

    SZERETLEK!!!!!!!!!!!!!!


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!