Zacc - minden, ami már leülepedett bennem...

Magyar videóklip nyugtalanítja a világot! (videó)

‘Magyar videó, mely után fel fogod tenni magadnak a kérdést: hogyan érzékeljük a szépséget’? – olvasom ma reggel a Businessinsider oldalán. Eltorzult elképzelésünk a szépségről, egyre nagyobb teret ad a digitális retusáló programoknak.  Csemer Boglárka énekesnő – a BOGGIE legújabb klipjében, a Parfümben  –  adta smink nélküli arcát, mely a zeneszám végére teljes digitális photoshop átalakításnak esik áldozatul. Hátborzongató, hogy a videó végére Kate Middleton, Cambridge-i hercegnő néz vissza ránk.   Vajon milyennek észleljük az igazi szépséget? 

1 2

A teljes videó szerint, a Design Boom hozza létre a társadalom által esztétikailag elfogadható, szép embert.

2

A javítás során tisztulnak a foltok és sötét karikák az arcán, megigazítják a csökönyös hajat, elvékonyítják a nyakát, könnyítenek a bőrszínén, és így tovább. 

2  

Nézd meg a teljes videót itt:

A kész videó egyszerre csodálatos és nyugtalanító, és talán éppen ez a lényeg.

 

2

Összehasonlítás céljából, ezt a képet tette ki a BOGGIE a videóklipről 2013. októberében:

2

(Gini Papp)

Szerző: Gini Papp - Zacc

Ha tetszett, kérlek oszd meg te is, és mindig nézz szét a lap alján lévő képes ajánlatok között is! Ha van kedved, jobb oldalon csatlakozhatsz Facebook oldalamhoz, így egy jó kis csapat tagja lehetsz.

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
 1. Sándor Borsos szerint:

  Csak egy szó: Szeretem!!!!! S hogy miért? Őszinte, tiszta hangú, kellemes (az énekesnő és a dal is)!

 2. Gini Papp szerint: (előzmény @tomas)

  Hálás vagyok minden építő kritikáért, és figyelmetlenségemből adódó észrevételért!
  Ezért hát nagyon köszönöm Tomas! 🙂

 3. tomas szerint:

  Kedves Blogger!
  Régóta követem az oldalad. Érző, gondolkodó, közölni vágyó ember képe rajzolódik ki “tollad, tintád” nyomán. Sok, számomra fontos embernek ajánlottam már, töltsön el egy kis időt a társaságodban – még ha csak így, virtuálisan is. Ami általad esszenciálva fellelhető itt, megér(demel) napi néhány békés percet.
  Most viszont, mivel csak így vagy elérhető számomra, regisztráltam magam, hogy “tollat ragadhassak”, kérve a segítségedet egy csak általad eszközölhető probléma kapcsán.
  A tegnapi bejegyzésedbe egy jelentős hiba csúszott. Kérlek javítsd Csemer Boglárkáról szóló bejegyzésedben a formáció nevét BOGGIE-ra, mivel ez a név a művésznő nevéből van eredeztetve, ahogy azt Ő több beszélgetésben megemlítette. A belőle áradó csoda pedig mindenképp megérdemli, hogy formációjának neve helyesen kerüljön be a köztudatba. Mivel ezt a cikket még nagyon sokan fogják olvasni.
  Előre is köszönettel!
  Várva, keresve a további bejegyzéseidet,
  tisztelettel:
  egy vándordalnokőrzősmennyimég.


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!