Zacc - minden, ami már leülepedett bennem...

Half-Drag, amikor a férfiak félig királynők! (fotósorozat)

Half-Drag -nak nevezik a fotóművészetnek azt az ágát, ahol nagyszerű sminkesek hada alakítja át a férfiak  arcának, fejének felét királynővé. Nem, nem nővé! Királynővé!

Leland Bobbé nevéhez kötődik az elnevezés és a műfaj is, melyet igen sokan próbálnak utánozni, követni. Megmutatni a férfiakban a Lady Gaga-t.

10

Ahogyan RuPaul, a híres transzvesztita megfogalmazta pontosan:

“Én nem nőket személyesítek meg, vagy utánozok! Hány nő hord 12 centis sarkú cipőt, vagy méteres hosszúságú parókát, és testhez álló ruhát? Én nem úgy viselem a ruhát mint egy nő, én úgy viselem, mint egy transzvesztita!”

Ez tehát egy teljesen más fogalom és életérzés. A Bobbé fotók úgy tűnik fotóshoppal vannak elkészítve, de ez nem így van. Az egyik oldalon a nehéz, erős smink dominál, a másikon a finom árnyalás, mely kihozza a férfi arcvonásokat.

A képen szereplő férfiak mind Drag-királynők, akik tökéletesen utánozzák egy-egy népszerű énekesnő mozdulatait, arcmimikáját, gyakran kissé vadabban.  De nem mindegyikük imitátor, van aki saját stílusát hozza, és egyéni koreográfiával dolgozik.

15

Minden egy facebook fotóval kezdődött. A New York-i fotós feldobta az első képet az oldalára, majd annyi tetsziket kapott, hogy márciusban elindította Half-Drag fotókampányát.

Néhány képen látsz olyan Drag-Queen-t, aki megtartotta arcszőrzetét, ezért megkérdezték tőle: “miért akarsz úgy viselkedni, olyannak látszani, mint egy nő, ha szeretnéd megtartani a férfi jegyeidet, például arcszőrzetedet?”

A válasz újra csak logikusan hangzik: “Nem nőnek akarok látszani, hanem Drag-királynőnek! Mivel a mindennapi életben ‘normális’ vagyok, nem tüntetem el a férfiasságomhoz tartozó részleteket.”
(RuPaul is művészetnek tartja, és hetero, családos emberként éli meg a nappalokat, míg éjszaka fantasztikus Drag Díva.)

13

Sok  Drag-Queens bárokban, klubbokban, kabarékban lép fel, és az előadásaikban sokszor eltúlozzák a nőiességet. Dívák, glamour királynők is egyben, akiknek személyisége épp oly fontos, mint a sminkjük.

Mielőtt bárki is ítélkezik felettük érdemes egy dolgon elgondolkodni.

Ezeknek a képeknek fontos üzenetük van. A Drag-Queen-ség egy performansz. Egy művészeti ág, amit nem úgy kezelünk. Férfiak, akik úgy öltöznek és viselkednek mint a nők, de nem akarnak nőknek látszani. Ők Királynők… 🙂

Ez a művészeti ág nem egy átlagos péntek esti mulatság része. Ezek az emberek szépen kivitelezettek. Csak nézd meg a fényképeket! Ez már-már kosztümös darab. Egy Drag-Queen úgy néz ki egy kicsit, mint Marie Antoinette. (és a képeken egy kicsit a bátyja is 🙂 ). Akárhogy is, a képek nagyon erőteljesek.

19

20

18

17

16

14

12

11

9

8

7

6

5

4

3

2

1

(Gini Papp)

Szerző: Gini Papp - Zacc

Ha tetszett, kérlek oszd meg te is, és mindig nézz szét a lap alján lévő képes ajánlatok között is! Ha van kedved, jobb oldalon csatlakozhatsz Facebook oldalamhoz, így egy jó kis csapat tagja lehetsz.

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Zsóka Illés says:

    hát azért nem mindegyik olyan szép, de van amelyik kifejezetten szép és én se mondanám meg róla hogy nem nő. Pl: 5,6,8,10,11,13,15,17,20-as, felülről számolva.

  2. Tünde Melinda Puding Szászy says:

    Nem semmi! Le a kalappal! Eszméletlen jó képek, elmélázok rajta rendesen ! 🙂 Ahogy elnézem a képen szereplő férfinépet, simán elmehetnének nőnek is, ha mondhatom így, gyönyörűek!

  3. Bettina Csipai says:

    Néhány esetben meggyűlne a bajom, ha ki kéne találnom a színpadon látott (király)nők nemét, nem semmi!


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!