Zacc - minden, ami már leülepedett bennem...

Ferenc pápa éjszakánként pénzt oszt a szegényeknek

Közel egymillió euróval segített a rászorulóknak a megválasztása óta. A pénzt a pápai főalamizsnás viszi éjszaka a szegényeknek.

Konrad Krajewski érsek, pápai főalamizsnás esténként bepattan a fehér színű Fiat Qubo kocsijába, és elindul oda, akár Rómában vagy akár Olaszország más vidékein, ahol komoly szükség van a pápa segítségére.

Ferenc

A főalamizsnás az utóbbi hónapokban 6500 embernek vitt pénzsegélyt Ferenc pápa nevében, közel egymillió euró (300 millió forint) összegben. A rászorulók között volt az az idős asszony Margherában, akinek ellopták a pénztárcáját. A pápa 200 eurót küldött neki, ugyanennyit kapott egy Velencében élő argentin hajléktalan, de Ferenc pápa segít a Caritas menhelyeinek, és támogatta a Lampedusa szigetére érkezett menekülteket is.

„Ferenc pápa már Buenos Aires érsekeként is járta az utcákat inkognitóban, és segítette a szegényeket. Ezt most biztonsági okokból nem teheti, pedig nagyon szeretné. Most én megyek helyette. Én vagyok az ő meghosszabbított keze. Amikor este bejelentem a pápának, hogy indulok, mindig fennáll a veszély, hogy ő is velem akar jönni” – árulta el Krajewski.

A pápai főalamizsnás irodája 11 munkatárssal a Vatikánon kívüli római utcákban működik. Az alamizsnát az egész világból az egyházfőhöz érkező adományok fedezik, de évi 250 ezer euró származik azokból az apostoli áldásokból is, melyeket a Vatikán pergamenen árul keresztelőkre, esküvőkre 5-15 euróért.

Ferenc1

Ferenc2

Ferenc3

Ferenc5

Ferenc6

 

Ferenc7

 

Ferenc8

Ferenc54

Forrás: nlcafe

Szerző: Gini Papp - Zacc

Ha tetszett, kérlek oszd meg te is, és mindig nézz szét a lap alján lévő képes ajánlatok között is! Ha van kedved, jobb oldalon csatlakozhatsz Facebook oldalamhoz, így egy jó kis csapat tagja lehetsz.

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Thurzó Andor szerint:

    Na végre..


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!