Zacc - minden, ami már leülepedett bennem...

Az éneklő szülész

Az emberi tényező, a szeretetteljes hozzáállás az egészségügy minden területén létkérdés (volna). A szülészet pedig különösen hangsúlyos terület, a jövevény egész életét meghatározó dolgok történnek a szülőszobán. Ezért preferálom az embertelen hazai kórházi protokollal szemben a bábás otthonszülést.
A saját szülésembe nem volt beleszólásom, hiába írattam alá a Szülési Terv-emet, és ígért mindenki fűt-fát. Ott és akkor (újra) elvesztettem a hitemet az orvosokban.
DE ma olyat láttam, ami a mérleg fokán billent egy lehelletnyit.
Erről mesélek most.

Minden újszülöttjét dallal köszönti egy amerikai orvos – olvasom döbbenten…
Öröm látni, ahogyan az apróságok megnyugszanak az idős szülész kezében – neee már, ilyen nincs és már falom a történetet.
Ezt figyeld…:

“Amikor a kezembe fogom az újszülötteket, úgy érzem, a jövő egyik fontos emberét tartom a karjaimban” – mondja Carey D. Andrew-Jaja amerikai szülészorvos. “Az énekléssel adom meg a tiszteletet nekik.” Andrew már több ezer újszülöttet segített a világra, és szinte mindegyikük születésekor énekelt nekik. A kisbabák a hang hatására többnyire megnyugszanak, és ellazulnak a karjaiban.

A videóból kiderül, hogy Andrew még rezidensként kezdett énekelni a kicsiknek. Egy kollégája nagyon szeretett dalolni munka közben, ezért néha együtt is énekeltek.

Amikor a kolléga nyugdíjba vonult, megkérdezte: “Mondd, énekelsz a kisbabáknak is?” Azóta Andrew dallal köszönti a kicsiket.

Az orvos azt mondja, segített a világra olyan babát is, akinek már az édesapja is az ő kezei között született. Mégis minden alkalommal, amikor új jövevény érkezik, úgy érzi, újabb ünnepnap van. “Végtelen boldogságot érzek” – meséli meghatottan, szavakat keresgélve.

Valami elkezdődött.
Hiszek ebben.
Ugye Te is?

(Gini Papp)

(Forrás: upmc.com)

Szerző: Gini Papp - Zacc

Ha tetszett, kérlek oszd meg te is, és mindig nézz szét a lap alján lévő képes ajánlatok között is! Ha van kedved, jobb oldalon csatlakozhatsz Facebook oldalamhoz, így egy jó kis csapat tagja lehetsz.

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Ferencné Kozma szerint:

    Szerintem az éneklés , nyugtat, jó érzés! További jó éneklést !


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!