Zacc - minden, ami már leülepedett bennem...

Az álmát adta egy életért

Cameron Lyle a New Hampshire Egyetem egyik sztáratlétája, mégis feladta sport karrierjét, hogy egy ismeretlen ember életét megmentse.

Cameron, kiváló sportoló, súlylökésben, kalapács- és diszkoszvetésben komoly tehetség, az egyetemi csapat büszkesége. Mikor bekerült az egyetemre, jelentkezett csontvelő-donornak. Úgy gondolta, nem nagy áldozat, talán egy a százmillióhoz az esélye, hogy a családján kívül bárkinek is tudna segíteni.

Mégis nemrégiben csörgött a telefon, és a donorközpont jelentkezett be. Egy ismeretlen a vérrák egyik formájában,  akut limfoblasztos leukémiában szenvedett.
100 százalékos egyezést hozott ki a gép a 28 éves betegével, akinek 6 hónap van hátra az életéből. Cameron csontveleje alkalmas arra,  hogy megmentse az ismeretlen életét. A segítségét kérték.

Cameron súlyos választás elé került, sportkarrierje, vagy egy idegen élete.
A beavatkozás után hetekig nem emelhet súlyt, ami egy sportoló esetében legalább egy éves kihagyást, de az ő korában akár a karrierje végét jelentheti.
Cameron mégsem habozott, igent mondott.

Edzője nyilatkozta később:
“Emlékszem, bejött az irodámba, becsukta az ajtót, és azt mondta: Edző, beszélnünk kell.  Csontvelő donor vagyok.
Én azt válaszoltam neki: Lássuk, dobsz 12-szer az állami döntőben, vagy megmented egy ember életet? Tedd meg.  Adományozz. A sport nem nagyobb, mint az élet. A sport az élet része.”

Végrehajtották a beavatkozást, levették tőle a csontvelőt. Az Amerikában érvényes szabályozás szerint egy év után megismerhetik egymás adatait. Cameron reménykedik benne, hogy a kezelés sikeres lesz, és hamarosan megismerheti azt, akin segített.

Szerző: Gini Papp - Zacc

Ha tetszett, kérlek oszd meg te is, és mindig nézz szét a lap alján lévő képes ajánlatok között is! Ha van kedved, jobb oldalon csatlakozhatsz Facebook oldalamhoz, így egy jó kis csapat tagja lehetsz.

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Piroska Farkas szerint:

    Elismerésem!! Sok sikert az életbe!!


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!